Gespot in het wild!

Onze uitnodiging voor de zomeractiviteit bevatte natuurlijk al de teasende foto van een mooi hert in het bos: wat zou het gaaf zijn als we iets in het wild zouden spotten tijdens onze wandeling door het prachtige Montferlandbos!

Nou, een hert is niet gelukt maar nog wel iets specialers. Daarover later meer.

Na de ontvangst met een drankje en een lekker soepje op het fijne terras van ’t Peeske, stelde onze nieuwe voorzitter Jeroen Salemink zich persoonlijk voor aan de aanwezige leden. Hij hield het lekker kort, zodat we op pad konden gaan met onze gidsen.

Van de gebaande paden af
Als je je de zomerborrel van vorig jaar nog kan herinneren (deze viel letterlijk in het water, de mascara hing bij sommigen tot aan de knieën) wist je dat we nu ontzettend geluk hadden met het weer. Met gekoelde flesjes water, gesponsord door Sligro (veel dank!), trokken we vol goede zin het bos in.

Onderweg vertelde de gids honderduit over de verschillende plantensoorten, moesten we ruiken aan bitterkoekjes-achtige planten of liet hij zien wat de Letterzetter voor verhalen achterliet op de bast van een boom. Van Bosbes naar Bospest en Bosvogel. Het Goudhaantje, dronken dassen van de maïs in het najaar en 250 soorten mossen; wat zijn we veel te weten gekomen. Ook vertelde hij leuke achtergrondverhalen zoals een nep-legerbasis in de tweede wereldoorlog – gemaakt van hout – om vanuit de lucht de Duitsers voor de gek te houden waar vervolgens de Engelsen ook houten bommetjes op lieten vallen. Kennelijk was er ook ruimte voor humor in die tijd.

We gingen na een tijdje van de gebaande paden af – iets wat natuurlijk past bij onze leden – en de route werd steeds avontuurlijker. Onze flexibiliteit werd behoorlijk getest met het het klimmen over boomstammen en bukken voor takken. Niet iedereen is er zonder kleerscheuren vanaf gekomen (beterschap A.!) maar gelachen hebben we zeker!

Vooral toen ineens, vanuit de bosjes, een fotograaf in het wild werd gespot! Onze fotograaf Carlo Stevering had zich als een ware commando verdekt opgesteld en toen we nietsvermoedend voorbij kwamen lopen, sprong hij omhoog met zijn camera. Hilariteit alom! 

De wandeling bevatte veel hoogteverschillen en het water uit de flesjes had zich inmiddels via het lichaam verplaatst naar andere delen op het lichaam. Moe maar voldaan en nog nagenietend van alle leuke gesprekken en indrukken onderweg werden we ontvangen met een fijn drankje en volgde de rest van het heerlijke diner. Wat een tópavond!

Iedereen ontzettend bedankt voor de gezelligheid en ’t Peeske voor de gastvrijheid en verzorging!

We wensen jullie een fijne zomer en zien jullie graag weer terug op 19 september, als we te gast zijn bij Corthogreen!

Foto’s gemaakt door Carlo Stevering spot je hier >>

Vergelijkbare berichten