Jan Garretsen ere-lid én Ridder in de orde van Oranje-Nassau

Gisteravond nam voorzitter Jan Garretsen tijdens de Algemene Ledenvergadering afscheid van IG&D Bedrijvig Doetinchem. De leden stemden unaniem in met het voorstel om hem ere-lid te maken en ontving daarop een mooie IG&D speld uit handen van vice-voorzitter Albert Ketz.

Na alle mooie toespraken van onder andere wethouder Robbert Hummelink en SIKA-voorzitter Arthur Jansen dacht Jan dat het officiële gedeelte erop zat en men lekker kon gaan genieten van het buffet bij de Gouden Karper. Niets was minder waar want na het voorgerecht speelde Erik Hagelstein en band het mooie nummer ‘Imagine’ waarop Burgemeester Mark Boumans en een aantal brievenschrijvers de zaal betraden.

Met een aantal mooie quotes vanuit de brievenschrijvers die de talloze inzet die Jan Garretsen al jaren als vrijwilliger naast zijn werkzame leven heeft getoond onderschreven, sprak Burgemeester Boumans daarna de befaamde woorden: “Het heeft Zijne Majesteit de Koning Willem-Alexander behaagd u te benoemen tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau” en spelde Jan de bijbehorende versierselen op.

Zie film hieronder

Voor een onderscheiding in deze orde komen (de meeste mensen worden Lid in de orde van Oranje-Nassau, red.) personen in aanmerking die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving.

Vanuit IG&D Bedrijvig Doetinchem willen we Jan Garretsen nogmaals ontzettend bedanken voor al zijn tijd en al het goede dat hij voor ons betekend heeft, en uiteraard feliciteren met zijn ere-lidmaatschap van IG&D Bedrijvig Doetinchem en zijn benoeming tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau.

Het uitgebreide verslag van de ALV en de foto’s via Carlo Stevering zullen spoedig volgen, voor nu wilden we jullie zo snel mogelijk op de hoogte stellen van deze mooie onderscheidingen en moeten we het even doen met een snapshotje van een mobiele telefoon 🙂 

Vergelijkbare berichten