De presentatie vooraf aan de rondleiding was al indrukwekkend: hoe drie generaties Wiltink van een dagomzet van 16 gulden en een paar cent, in een kleine winkel met één knecht, naar een gigantisch bedrijf is gegroeid door steeds mee te bewegen in de markt, of eigenlijk: vooruit te lopen met nieuwe concepten, uitbreidingen en productontwikkeling. En hoe ironisch het is dat je als (klein)dochter van een bakker ineens geen gluten meer mag eten, terwijl brood natuurlijk je leven is. Wat doe je dan? Dan ontwikkel je zelf het lekkerste ‘brood dat geen brood mag heten’ en bouw je een extreem afgeschermde unit waar geen enkel gluutje de kans krijgt om in aanraking te komen met brood. Dit gedeelte mochten we uiteraard ook niet bezoeken; de veiligheid van de consument staat voorop. Geen koolhydraten, vegan zonder gebruik te maken van eieren, glutenvrij, you name it: Bakker Wiltink maakt het. Unieke concepten en geheime recepten waarvoor ze zelfs uit Mexico even naar Doetinchem op bezoek komen.