Oasem Media & Events

Onder de naam Oasem (adem in het Achterhoeks en klinkt als awesome) vertaal ik voor bedrijven in instellingen formele boodschappen in een nieuwswaardige, boeiende of ludieke vorm. Dat kan een bijeenkomst zijn, een film, een guerrilla campagne, een talkshow, musical, beursstand, sketch of een themafeest op een toplocatie. Ik werk daarin graag samen met Hans- Peter Helder en Patrick Spoel, maar vaak ook met andere partners in mijn netwerk.

Ik denk dat het handig is om een paar voorbeelden te noemen. De opening van het nieuwe Rabobankgebouw in de vorm van een video-flashmob, de wervingsfilm voor een nieuwe burgemeester gepresenteerd door een meisje van vier, de opbouw van een theaterproductie in Amphion in de stijl van een tango, promotie van het A18 Bedrijventerrein met interactieve stand op de Provada, 25 Smart Café talkshows over innovatie en Smart Industry, de opening van Kringloop Aktief met een modeshow en een tentoonstelling van een zogenaamd kunstenaarscollectief en het promoten van hergebruik van kringloopartikelen in de vorm van sketches.

Verder heb ik in de tijd van Graafschap TV met een bijzonder team een aantal documentaires over de Achterhoek gemaakt. Uit een daarvan is het idee uit voortgekomen van FREYHEYT de rockopera, waarvan ik niet alleen de tekstschrijver, maar ook de producent ben. Eind juni 2021 in Amphion.

Wat verder misschien nog vermeldenswaardig is: ik ben afgestudeerd op humor (echt waar), ben begonnen als comedyschrijver in Hilversum, was gemeentevoorlichter in Varsseveld ten tijde van Hiddinkhype tijdens het WK 2002, was mede-oprichter van de commerciële regionale omroep Graafschap TV, ben jaren betrokken geweest bij Cultuurzomer Achterhoek, was Kwartiermaker Evenementen Serviceloket voor de gemeente Doetinchem en zanger in diverse bands.

Wil je meer weten:
www.oasem.nl
www.freyheyt.nl
linkedin.com/in/wimmaatman