Mabeon Achterhoek Schoon

Een bijzonder bedrijf uit Doetinchem, dat schoonmaak-, conciërge- en inpakwerkzaamheden uitvoert voor bedrijven en instellingen.

In dit schoonmaakbedrijf uit Doetinchem, in 2006 opgericht samen met SW-bedrijf Wedeo (nu Laborijn), inmiddels een 100% dochter van Mabeon Holding b.v., is het streven van Mabeon (Maatschappelijk Betrokken Ondernemen) om arbeidsgehandicapten en mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt een reguliere arbeidsplek te bieden, waar zij hun optimale prestatie kunnen en willen leveren.

Om tot de juiste resultaten te komen wordt in het bedrijf gewerkt met een mix, bestaande uit arbeidsgehandicapte mensen (die opgeleid worden tot SVS-vakgeschoold schoonmaker) en vakbekwame medewerkers van de reguliere arbeidsmarkt.

Zo ontstaan (veelal zelfstandige) teams die samen tot een goede prestatie komen. Dat vraagt wel continu aandacht voor de samenstelling van teams, die door ziekte, vakantie of verloop snel kunnen wijzigen. Daarom is er het directe toezicht (objectleiding en jobcoach) wat intensiever dan gebruikelijk. Het resultaat is voor alle betrokkenen positief.

Dat geldt zeker voor de klant, die met deze keuze voor dit bijzondere schoonmaakbedrijf op deze wijze zijn aandeel in maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) vorm geeft en bovendien meestal niet duurder uit is dan bij een ‘gewone’ concurrent in Doetinchem, de Gelderse Achterhoek en Gelderland.

​Ons logo symboliseert dat de mens centraal staat, zowel de klant als de medewerker, en dat dienstbaar zijn de basis is.

​Het PSO-logo is een teken dat Mabeon gecertificeerd is, zodat opdrachtgevers via uitbesteding aan Mabeon kunnen voldoen aan de eisen die de Participatiewet stelt. Recent werd de hoogste trede bereikt: meer dan 30 % van de werknemers zijn arbeidsgehandicapt, 30+ dus.

De ISO-9001 en ISO-14001 certificering zijn gericht op efficiency en milieubewust ondernemen, de zelfverklaring van ISO-26000 op sociaal ondernemen en verantwoord marktgedrag.