Werkgroep Infrastructuur & Ruimtelijke Ordening
Vanuit het belang van ondernemers bij een optimale bereikbaarheid, wordt sinds een aantal jaren structureel overleg gevoerd tussen de wethouder Verkeer en IG&D. Het betreft dan zowel bereikbaarheid per auto, openbaar vervoer en per fiets.

De werkgroep Infrastructuur en Ruimtelijke Ordening komt bijeen wanneer er onderwerpen spelen die grote invloed op de bereikbaarheid van onze leden kunnen hebben.

Eventuele bespreekpunten voor of vragen mag je sturen naar Jos Tiemessen, secretariaat (jos@igddoetinchem.nl). Wij zorgen voor snelle opvolging daarvan.

Werkgroep Parkmanagement
Parkmanagement is een samenwerking tussen overheid en ondernemers met als doel de kwaliteit van een bedrijvenpark te behouden of verbeteren en de onderlinge contacten tussen de ondernemers te stimuleren. In de gemeente Doetinchem zijn parkmanagementorganisaties actief op bedrijventerrein Wijnbergen, Keppelseweg, Verheulsweide, De Huet en het A18 Bedrijvenpark en sinds mei 2013 op Akkermansweide (Gaanderen).

In de werkgroep Parkmanagement vindt afstemming van de zelfstandige parkmanagementorganisaties plaats. De voorzitters van deze organisaties en Carla Niezen-Sonneveld (projectbureau IG&D, carla@igddoetinchem.nl) wisselen in dit overleg informatie en ervaringen met elkaar uit en pakken waar mogelijk collectief zaken op. Voorbeelden van onderwerpen die collectief zijn/worden uitgevoerd zijn gladheidbestrijding op (delen van) wegen die niet door de gemeente worden onderhouden en het beheer van het openbaar groen op bedrijventerreinen.

Werkgroep Communicatie, Activiteiten & Ledenwerving
De organisatie van thema- en activiteitenbijeenkomsten, bedrijfsbezoeken en B2B wordt verzorgd vanuit deze werkgroep, alsmede alle communicatie zoals jaaroverzichten, de redactie van (digitale) nieuwsbrieven, redactionele stukken en persberichten.

Ook het werven van nieuwe leden vindt vanuit deze werkgroep plaats. Netwerken is een belangrijk bestanddeel van bijeenkomsten, waarbij standaard aperitief, koud/warm buffet of diner of hapjes, afhankelijk van het tijdstip, is inbegrepen. 

Aanmelden voor de bijeenkomsten verloopt standaard via de IG&D app voor leden, die net als social media ook door de werkgroep actueel wordt gehouden.
Introducees zijn éénmalig kosteloos welkom op een ledenbijeenkomst en kunnen via de website of via Esther Kuiperij (communicatie@igddoetinchem.nl) worden aangemeld.

Jaarlijks worden er vanuit IG&D minimaal zes bijeenkomsten georganiseerd, waaronder een algemene ledenvergadering in mei en een digitale ALV in november van ieder jaar. Een fotoverslag van de bijeenkomsten wordt standaard op de website geplaatst.

Werkgroep Arbeid & Scholing
IG&D Bedrijvig Doetinchem is vanuit de werkgroep Arbeid & Scholing betrokken bij een aantal projecten, waaronder het 3D-printerproject, de Techniekdag en het beroepslokaal. Deze projectgroep is opgericht met het doel de contacten tussen het bedrijfsleven en scholen te verbeteren. We hebben vanuit deze werkgroep veel rechtstreekse contacten binnen het onderwijs in de regio en kunnen je helpen met het vinden van stagiaires, opleidingen voor je werknemers of doorverwijzen als je op zoek bent naar subsidiemogelijkheden. Neem contact met ons op via projectbureau@igddoetinchem.nl en we helpen je graag met het vinden van relevante informatie. Een oproep plaatsen in onze IG&D app is natuurlijk ook een goed alternatief; we zijn er om elkaar te helpen en te verbinden!

Keurmerk Veilig Ondernemen – Bedrijventerreinen (KVO-B)
Op initiatief van de Stichting Beveiliging Bedrijven Doetinchem (SBBD) zijn de Doetinchemse bedrijventerreinen sinds 2008 en Akkermansweide sinds 2010 KVO-B gecertificeerd. KVO-B is een gestructureerde manier van lokale samenwerking om veiligheid op bedrijventerreinen te vergroten. 

De werkgroepen zijn samengesteld met vertegenwoordigers van de gemeente, brandweer, politie, ondernemers (IG&D), de Stichting Beveiliging Bedrijven Doetinchem en/of de collectieve beveiliger Globe Security.
De certificering heeft een geldigheid van 2 jaar. Er wordt gewerkt vanuit acties, die zijn opgenomen in het plan van aanpak.

Er zijn twee werkgroepen actief met KVO-B ; een werkgroep voor Doetinchem en een voor Akkermansweide (waarin ook de gemeente Oude IJsselstreek is vertegenwoordigd).

De meerwaarde van de KVO-B certificering zit bijvoorbeeld in het netwerk. De partners kennen elkaar persoonlijk en weten elkaar snel te vinden. Zo worden de partners vroegtijdig door de gemeente geïnformeerd ingeval van werkzaamheden, waardoor de veiligheid en bereikbaarheid van bedrijven niet in het geding komt. De ondernemers informeerden de brandweer in het KVO-B overleg over de aanstaande revitalisering van Verheulsweide. Door tijdige anticipatie van de brandweer kon de bluswatervoorziening op het bedrijventerrein eveneens op een hoger niveau worden getild. Door middel van de nieuwsbrieven hebben de partners een structureel communicatiemiddel naar bedrijven. Kortom: de werkgroep investeert aan de voorkant in schoon, heel en veilig om te voorkomen dat er een calamiteit ontstaat die de getroffen ondernemer zijn bedrijf kost.